Elitelag

Torsdag 05.04: Etter en natt med lite søvn pga sen ankomst natten før, bestemte eg meg allikavel for og reise på ritt. Etter ca 2 timers kjøring inkludert feilkjøring, va eg fremme i Bellegem og klar for karrierens første kermesse ritt. Løypen va stortsett flat bortsett fra en liten bakke på ca 300m, og inneholdt mange 90 graders svinger og lengre åpne partier med sterk sidevind. Startet gikk og det ble gitt full gass på direkten. Eg satt med godt framme i feltet og følte meg ganske bra bortsett fra litt blodsmak i kjeften, he he. Men etter ca 30 min meldte syren seg i lårene og eg havnet bak på streken i sidevinden. Der bet eg meg fast i ytterligere 15 min før eg va og trillet rolig til neste målpassering for så og bli tatt ut. Litt skuffet slengte eg sykkelen i bilen og kjørte hjemover. Grei nok gjennom kjøring i og med at oppladning va langt i fra ideel..

Fredag 06.04: Ingen ritt på kalenderen idag. Ble derfor en rolig langtur sørover mot Hoy. Jørgen snudde etter en halv times tid pga sykdom, mens meg og Nils fortsatte et lite stykke inn i den franske delen av Belgia. Der stoppet vi på et gatekjøkken og fikk oss hver sin Baguette med cola til. God og mett trillet vi hjemover, eg kjørte noen spurter og konstaterte at beina va ganske god. Turen endte etter litt over 9 mil og 3,5 time.

Lørdag 07.04: Nok en grei vårdag. 10 grader, opplett og den vanlige berømte sidevinden. Jørgen konstaterer at forkjølelsen sitter i fortsatt og bestemmer seg for nok en rolig dag i Wanroode. Meg og AsFana syklist Nils pakker bilen og setter kursen mot vest flandern og kermesse ritt. Idag i en ca 5 km lang runde som skulle kjøres 24 ganger, ikkje lett og holde tellingen med andre ord. Det va en rask løype uten lange åpne strekk, og derfor litt mindre sidevind. Til og med en liten bakketopp, noe som passet meg bra. Starten gikk og eg satt med langt foran i feltet med ca150 ryttere. Det var aktiv kjøring fra start med gjentatte bruddforsøk. Etter noen runder prøvde eg meg på brudd eg og, men uten og få store luken. Etterhvert havnet eg litt lengre bak i feltet men satt fortsatt bra med. Den aktive kjøringen fortsatte hele veien uten at noen brudd kom i fra. Siste runde va kaotisk og en kamp om plasseringene i feltet. Spurten gikk og eg satt litt for langt bak til og få noe topp plassering. En meget bra gjennomkjøring på 115 km som ble unnagjort på ca 2t 45min, noe som gir en snittfart på oppunder 42..

Søndag 08.04: Mens Jørgen skulle passe på at alt gikk riktig for seg i Paris- Rubaix, satte eg meg i bilen og kjørte til Herne for nok en dag med kermesse ritt. Denne gangen i en løype på 8 km som lignet et gateritt. Mange svinger på 90 grader eller mer, fortauskanter, betong dekke, kumlokk, fartsdumper og brostein. Stilte meg tidlig opp til start men fant etterhvert ut at starten skulle gå litt lengre ned i gaten, endte då bakerst i feltet på minst 150 mann. Ikkje braaaa!!! Full gass fra start og feltet rett ut på strek som vanlig. Eg hadde skrekkelig trege bein og måtte gi luke allerede etter 300 meter, men klarte og kjempe meg tilbake på streken. Beina ble bedre og bedre og klarte etterhvert og komme meg fremover på streken. Her i Belgia blir det sjeldent et bredt felt men stort sett en lang strek pga mye aktiv kjøring i front hele veien. Etter halv kjørt løp gikk det avgårde en større gruppe på ca 50 mann, her va nok ikkje eg med. Men den høye farten fortsatte i hovedfeltet og eg fikk hvert med på mye aktiv kjøring og en kaotisk massespurt over mål. Nok en kanon bra gjennomkjøring på 115 km og litt under 3 timer med en snittfart på over 41..

Mandag 09.04 Ny dag med nye muligheter, denne gangen bestemte vi oss for og reise sørover til den franske delen for nok et kermesse ritt. Jørgen fortsatt ikkje helt frisk og holdt fortet også idag. Det va regnbyger i luften, rundt 12 grader og myyye vind. Feltet va litt mindre idag, rundt 70 mann på start. Løypen gikk i en smal gate midt gjennom sentrum av denne lille byen, før den fortsatte rett ut på et åpent jordet på 3 km. Det begynte med side medvind før veien svingte litt til venstre og sidevinden kom rett mot. Måtte faktisk legge sykkelen mot vinden for og stå imot. Med regn i tillegg va dette en kamp mot værforholdene. På enden av jordet svingte veien 90 grader og inn på et langt breit strekke tilbake til sentrum. Ca 8 km runde som skulle kjøres 14 ganger. Feltet holdt noe lunde samlet de 2 første rundene, før det 3 runden ble gitt full gass i sidevinden og feltet ble om til en masse mindre grupper. Mistet litt oversikten på kordan eg lå an, men eg satt hvertfall ikkje i første pulje for si det sånn 🙂 Det ble mye aktiv kjøring utover dagen, fikk også god trening i viftekjøring. Etter ca 2 timer og 15 min ble eg tatt ut sammen med en del andre forblåste syklister. Godt fornøyd med dagen med tanke på forholdene. Trenger trening i flate løyper med mye vind 🙂

 

04.04.2012, Belgia:
I går prøvd jeg og Espen lykken på ny i et relativt stort kermesritt. Løpet foregikk i Shoten rett utenfor Antwerpen og det var ekstra stemning da deler av protour rittet Scheldeprijs gikk i samme løypene og skulle ha målgang rett etter oss amatører. Jeg hadde ikke de store forventningene til meg selv siden vintertreningen har vært preget av skader i tillegg til at jeg sliter med en forkjølelse som ikke vil ut av kroppen. En punktering på brosteinen gjorde ikke saken bedre og jeg måtte stå av.
Espen derimot viste en stigende formkurve og kjørte imponerende fremme med de beste. Men sykkel er en uforutsigbar idrett, og ting snur fort. I en fart på 50 km/h ble forhjulet klippet ned av syklisten foran. Det resulterte i en god del materielle skader og for Espen sin del, strake veien til nærmeste sykehus. Sykepersonlettet var overbevist om flere bruddskader og klærne ble klippet p.g.a store smerter i skuldra. Røntgen kunne likevel ikke vise til bruddskader men Espen fikk beskjed om å reie tilbake til Norge for en grundigere sjekk. I verste fall er det kan de ha blitt skader på vitale deler i skuldra, men vi håper fremdeles på at han bare er mørbanket.

Hardanger Elite deltar på kermesse ritt i Belgia!
Deler av laget har nå ankommet Belgia og skal tilbringe påsketiden her nede med trening og konkurranse frem til sesongen begynner i Norge. Kermesrittene her nede inviterer til stor fart og gir oss en perfekt oppkjøring. Et typisk kermesritt foregår i en kort rundløype med 10 til 15 runder der samlet rittlenge går fra 100 til 120 km. Jeg (Jørgen) og Espen A. Halsne har allerede prøvd oss i et par ritt uten de store resultatene, men det var heller ikke forventer da beina ofte trenger noen ritt for å komme i gang. Thomas Solheim kommer ned på onsdag, mens resten av laget gjør forberedelsene hjemme i Norge.

Lagbilde
Her kan du se lagbilde og bilde av hver enkelt utøver!

Treningsleir dag 14:
I dag skulle alle sykla 5t roleg, Jørgen prøvde litt men merka fort problemmet med kneet og returnerte. Resten sykla nordover forbi Altea, Calpe, Moraira og inn til Gata de Gorgos, der i frå sykla me tilbake til Moraira i ein liten runde og stoppa på ein fantastisk bra cafe med årets hittil beste baguetter på treningsleiren!, etter en times pause i Moraira fortsatte veien heimover,

Treningsleir dag 13:
Med store deler av gjengen godt slitene etter gårdsdagens ritt var da i dag ein roleg dag med 1-2t, dei fleste sykla litt spredd i dag for å berre vispa beina litt, sidan det er varmt og godt her vart da deretter ein del timar på strandå. på kvelden tok me Taxi bort til Benidorm Go-Kart senter for litt moro :-). Kennethen viste sitt «talent» for go-kart med skitne triks som stort sett funka svært dårleg :-).

Treningsleir dag 12(Rittdag):
Halv sju på morgonen søndag 4 Mars var dei fleste stått opp og forbredelsane for ein lang dag med langtur med innlagt ritt på 8 mil for tur, me måtte ve i Parcent der rittet starta før kl 9 som er 50km frå Vila Joyosa. 07:15 var  A-gjengen Kenneth, Lars-Olav, Espen, Thomas og Ørjan allerede klar og satt på sykkelsete retning sykkelritt!. Jørgen tok kun ein liten testtur i dag med kneet sitt, Henriette og Ole Andre valgte å sova litt lengre og starta turen opp til Parcent kl 8 for å sjå på. A-gjengen kom til Parcent rett før kl 9, me var litt redd for å ikkje få starta, men påmeldingen gjekk overaskande bra og med fekk meldt oss på og alle mann var klart som et egg :-).

Hardanger SK markerte seg med fleire støt i første del av rittet, løypa besto av 3 runder a 12 km og ein runde a 42km. Espen punkterte på framhjulet etter kun 7km og vart tatt ut av rittet :-(.  Heile gjengen var aktiv alle dei tre første rundane og viste kva som venta oss etterpå, nemlig Col de Rates og Tarbena stigningen. Kenneth hadde fokus på å ligge framme og drog kanskje litt vel mykje og små støt som resulterte i hammern på den siste små runden. Lars-Olav sleit også på den siste smårunden og hadde gått med syra inn mot Col de Rates. Ørjan støta og kom seg i brudd ca 7km før bakken, men vart tatt igjen av feltet 2km opp i bakken. Thomas klarte å krabbe seg fast i hovudfeltet og satt lett med opp siste Tarbena stigning. Kenneth og Lars-Olav blei tatt ut opp Col de Rates og hadde nok svært høgt syrenivå ;-). Ørjan var også i hovudfelte opp siste skikkelige klatring i Tarbena stigningen, men måtte sleppa og havna i intet med 10 andre ryttara :-S. Thomas hang fortsatt godt med og støta og gjekk i brudd nokre km før mål, brudde til Thomas holdt akuratt inn og kom på 32 plass. Feltet til Ørjan vart tatt ut i siste del av rittet og dermed med ingen plassering.

Etter rittet var alle stort sett fornøyd med dagens innsats, etter såpass mange timer i beina som me hadde frå før og  ikkje minst toppformen til spanjolane sidan dette var siste rittet i Volta Marina cupen. Resultatliste kan du sjå her. På vei heim stansa med i Alcalali for ein velfortjent Baguett. og fortsatte deretter heimturen på 5 mil, alt i alt fekk me på da mesta i underkant av 6t derav overkant av 2t var i rittfart, resten av dagen gjekk med ingen overraskning nettopp til restitusjon. Blir godt med kun en kort tur neste dag. Me ha endå ikkje funne så mange bilder, kun 2 stk av Ørjan her.

Treningsleir dag 11:
I dag var roleg tur på planen sidan me skal starte kl 07:15 og sykle i morgon for å nå rittet som starter kl 10 i Parcent(Nordover). som vanleg fina været og start kl 10 i dag frå Vila Joyosa, me sykla derfrå oppover til Relleu og ned til Aigues der me delte oss etter ein liten mat og vannflaskefylle pause :-). A-gjengen Henriette, Lars-Olav, Kenneth og Thomas valgte og snu og ta ein liten ekstra tur rundt Relleu nærme toppen som heiter Sierra Aitana. Ørjan og Espen sykla rett ned til kysten igjen og heim frå El Campello i medvind. A-gjengen fekk i overkant av 3t på blokkå med masse klatring. Ellers har dagen godt med å fiksa lisenser og godkjennelse til mrogen dagens ritt og me satse på me får starta og ingen vrange dommara i arrangementet. Tenke me må prøva å setta veteranane på plass :-S. Bilder frå dagen i dag!. Adios 🙂

Treningsleir dag 10:
Fredag 2 Mars var langtur på 5t for tur, Henriette følte seg ikkje heilt topp, så ho sykla 1:30t.
Resten av gjengen sykla mot nord, forbi Altea i fint driv med soool og afrikavind i ryggen. Me fekk i dag ørlite følge av to syklistar frå Flekkerøy og to frå Fana, ruteplanen i dag vart til befaring av rittløype som går på kommende søndag som alle frå Elite skal delta i om me får lov å starta av rittdommerne, utenom Jørgen som sliter med kneet :-(. Etter å sykla forbi Altea fortsatte veien forbi Calpe og deretter opp og inn i landet forbi Xalo og opp Col de Rates som er ca 22min sykling i motebakke, der sykla Thomas og Ole Andre tut og kjør drag med høg puls, etter Col de Rates var det litt nedover før det igjen var en lang bakke, siste bakken vart da kjørt hardt i rykk og napp før da var utfor ned til Castell de Casetells, derfrå sykla me tilbake til Parcent som er rundløypa på rittet på søndag, svært hardt med nok av bakker. På vei tilbake vart det baguett og blodsukkerholdig drikka i Xalo. Var godt med ein liten stopp etter drag, halvhard rullesykling og fleire spurtar. Frå Xalo vart det ut igjen til Calpe og heimatte på den motoriserte vegen. For dei som har tenkt deg på ferie til Vila Joyosa ein gang anbefales resuranten Sam på da sterkaste, svært god middag i dag :-).
Litt meir bilder her i dag!.

Treningsleir dag 9:
Jadå, i dag stod roleg tur for dei fleste på planen, utenom A-Gjengen Ole Andre og Espen som skulle ha 4 timer på sete i dag, Jørgen tok i dag å testa kneet under sykling, men uten særlig positive nyheter og ser ut til at da blir meir fridagar desverre :-(. Resten, B-gjengen: Thomas, Ørjan, Lars-Olav, Henriette og Kenneth hadde roleg, ein del av oss sto litt ekstra tidlig opp i dag for litt ekstra inntak av D-Vitamin på strandå seinare på dagen ;-). Ole Andre og Espen sykla nordover mot Albir og planla ei ruta opp i fjellet vidare til Guadalest og Confrides, men trur dei sleit litt med å finna fram og vart dermed ein att og fram tur, B-gjengen sykla nordover med rundløype opp til Benidorm langs kysten og tilbake på «hovudveien». i leiligheten igjen kl 10 og ruta gjekk derifrå og direkte ned til strandå for soling, volleyball og foppall, spørs om den planlagte rolege dagen vart litt for aktiv med alternativ trening, men gøy var da, spesielt når undertegnede Ørjan og Henriette knuste Lars-Olav i Volleyball 23-12!. No er da kveld og Kino i Villa Grande.
Me var litt sløv med bilder i dag, men her er et bilde!, kjem sterkare tilbake i måro med bilder!

Onsdag 29 februar, dag 8

Fastlands Spania kan by på et variert terreng; alt fra 1000 meters stigninger til vaterrette veger. Mangfoldige sykkelforhold og ruter er kanskje fastlands Spanias største fortrinn sammenlignet med Gran Canaria’s terreng.

I dag var planen å kjøre lagtempo intervaller, 5*10 minutter rundt terskel. Statusen til Jørgen er uforandret, imens Ole Andre har begynt å kjenne det i beina etter flere harde timer på setet og hadde påfølgende behov for en hviledag. Espen ble med Henriette opp i fjellene for en mellomlang tur, rundt 3 timer. Resten av gjengen; Ørjan, Lars Olav, Thomas og Kenneth kjørte tempodrag.

Flate veger hvor vi kan oppnå høy fart og tråkkfrekvens gir optimal lagtempofølelse. Med 20 sekunders inviduelle drag i front, en snittfart på godt over 40 km/t og tilbakelegging av profosjonelle ryttere fra Euskatel, ble det hele en flott og moro gjennomkjøring. Varierte vindforhold fra medvind til sidevind gav en mer allsidig tempotrening, noe vi vil trenge på ritt som i et utstrekt hovedfelt eller i brudd hvor rullekjøring er praksis.

Resten av dagen går med til å finne litt ro og bygge overskudd til kommende langturer, dvs. å ligge strak ut på stranda under blå himmel.

Tirsdag 28 februar, dag 7

På treningssamlingene legger vi ofte til en såkalt «monstertur». I praksis innebærer det typisk en 7-8 timers tur, ofte oppe i tynnere luft. På tross av at de fleste konkurranser vi deltar i har en varighet på mellom 3-5 timer, sykler vi disse for å tilvenne kropp og sinn å sitte mye på sykkel. Kanskje blir en vanlig våt og kald langtur (4-5 timer) hjemme i Norge barnemat etter noen slike turer her nede!?

Uansett, ruta gikk til Albir, Calpe, Denia, Pego, Col de Rates, Finestrat. Undervegs var det noen som valgte å korte litt ned på turen, og det er et godt tegn på at vi er flinke til å lytte til vår egen kropp! Thomas, Kenneth og Lars Olav syklet rundt 7 timer. Ofte grøsser vi oss over slike monsterturer, men med disse værforholdene vi nå har vært vitne til har turene vært ikke mindre enn en rein fornøyelse.

Det er derimot ikke alle som har en solskinnshistorie fra sykkelsete. Jørgen Eide tar ingen sjanser med tanke på kneet sitt og bruker heller dagen til ande gjøremål som å bli mindre bleik og leksearbeid. Espen har også desverre svært uforutsigbare halsproblemer og holdt derfor Jørgen med selskap. Bilder fra dag 6 og 7 er her!!

Treningsleir dag 6:
Ny veka og nye muligheter der dei fleste hadde 5t langtur på planen med 3x6min Styrketråkk. Jørgen og Espen er fortsatt ikkje frisk å belager seg for ein fridag til for helbreding medan Ørjan hadde kun 1t roleg tur. Lars-Olav, Thomas, Kenneth, Henriette og Ole Andre frå Fana var klar for langturen og valgte ruta som gjekk nordover der dei først sykla forbi Calpe med ein lang og slak bakke før dei kom inn til Parcent der bakken Col de Rates med styrketråkk for tur. Etter Col de rates splitta gruppa seg og Henriette og Lar-Olav sykla ned mot Callosa og heim medan Kenneth, Thomas og Ole andre fortsatte innover i landet for meir kupert og bakker for å få litt meir timar på sykkelen. Henriette datt i ein berømt sving der blant anna Ørjan, ++ mange fleir har fått skjenna på asfalten, gjekk heldigvis bra med Henriette og fekk trødd seg vidare heimatte sammen med Lars-Olav.
Trioen sykla vidare ned mot Castell de Castells og deretter vidare til Benasau i bra driv,

Treningsleir dag 5:
Søndag 26 Februar var det hardøkts intervall 5 x 10minutt i hard itensitet som sto på planen for Eliten, Siden halve laget er småsjukk med forskjellige skader som nevnt tidligere vart det bare Ørjan og Lars-Olav som gjennomførte intervallane og Kenneth, Thomas og Espen tok rolig langtur. Pga dette vart laget splitta i dag på kryss og tvers. Alle sykla samla opp mot Orxheta der første intervallen starta for Ørjan og Lars-Olav, begge to med bra krutt i beina ;-). etter å ha nådd Sierra Aitana på 1026 moh snudde Lars-Olav for heimreisen til leiligheten medan Ørjan og Thomas sykla vidare inn i fjella der det vart total høgdemeter stigning på 2500 på 4:30t!. Jørgen sliter fremdeles med sitt kne og var nett ute og testa om da gjekk, men returnerte fort tilbake til leiligheten. Henriette tok ein roleg dag med  1t sykling og tilbringde store deler av dagen på strandå å samla inn på D-Vitamin 🙂 sammen med Ole Andre og Lars-Olav.

Treningsleir dag 4:
I dag Lørdag 25 februar var det langtur med 5 timer som skulle i beina, samme været som alle det andre dagene, altså for å gni da inn nok en gang 20+, sol og skyfri himmel. Angåande Kennethen og biestikket, han reiste til legevakten i dag tidleg og fekk medikamenter og holdt seg heima i stugo i dag slik at han forhåpentligvis er klar igjen om nokre få dagar.
Me valgte i dag å ta turen Nordover for ein så flat som mulig løypa for å få litt spinn i beina :-), noken tok da heilt kuli, mens andre hadde spurtar på menyen i langturen.
Etter sirkus 1t var me komt til Calpe der me fekk Astana ryttaren Grivko på hjul, Ole Andre frå Fana hang seg på hjul og forsvant ein heilt anna vei enn planlagt og støta litt på Astana ryttaren som resulterte i ein bra intervalløkt. Me andre, Jørgen, Espen, Lars-Olav, Henriette og Ørjan fortsatte nordover som planlagt mot Javea der lunsj sto for tur og svært gode baggisar. Deretter vendte me naso sørover og tilbake til leiligheten i motvind.
No har me våre på resurante på strandå å er klar for å innta nattesøvnen vår.
Bilder fra i dag ser du her!

Treningsleir dag 3:
Fredag 24 feb sto 3 timers langtur på menyen, med strålande sol og skyfri himmel og 20+  nok en gang ;-). Espen har vært litt uggabugga i halsen og sto over i dag for å blir frisk til i mårgo, Jørgen stod også over, men pga vondt kne. Me vart 5 syklistar på dagens økt, me valgte ei ruta som gjekk sørover til El Campello og deretter innover langs fjellet opp til Relleu, ca 600moh. Før me kom til Relleu klarte ein Veps og somla seg inn i hjelmen til kennethen og gå mot krig som resulterte i stikk, å med allergi har han fått litt hevelse, ikkje bra…
Etter blodsukkerpausen i Relleu fortsatte veien heimover til Vila Joyosa der me blant anna traff på sjølvasta Alberto Contador nedover, ryttaren som dei i sykkelbutikken her nede seie har 6mnd «ferie» frå sykling. Utenom syklingen har me fått tatt oss ein tur på stranda for litt soling og avslapping. Bilder frå dagen kan sjåast her. Snakkes!

Treningsleir dag 1 og 2:
Onsdag 22 februar reiste elite syklistane + Fana ryttar Ole Andre Asutevoll nedover til Spania, nærmere presis Vila Joyosa for opphold på  over to uker for mengde trening inn mot sesongen. Avreisen gjekk smertefritt og me kom oss raskt på plass i leilighetane, me rakk også ein liten trilletur før sola gjekk ned i fin fin temperatur og blå himmel.
Stort sett gjekk alt bra på turen utenom Nordtveiten som skulle visa hoppeskills øve fartsdump som enda med et brak og skjeivt hjul og haik med Spanjolar til leiligheten.

Ein del av oss fekk merka at et sengetøy og lite pledd vart litt i da kaldaste lage første natta som resulterte i ei svært uroleg natt, nærmare koldbrann kjem ein ikkje enn detta her!.
Rundt kl 11 på torsdagen satte vi oss på sykkelen for en 4timers langtur, turen gjekk  nordover med vind i ryggen og godt humør på flatane før me etter 2 timer sykla inn i landet opp Col de Rates for litt klatring opp til 600 moh, på vei nedover mot Callosa imponerte Henriette med gode ferdigheter nedover og ledet flokken i front :-).
2 ryttare uten og nevne navn;-) møtte nesten hammeren i dag med litt for lite næring på baklomma. Adios!

——————–

Det er per idag 4 eliteryttarar (Norgescupnivå) i Hardanger Sykkelklubb.(Les siste nytt under bilete)

Jørgen Eide
Thomas Solheim
Ørjan Nordtveit
Lars-Olav Måkestad Apold

SISTE NYTT:

Åsane Sykkelfestival 10-11.09.2011

På lørdags formiddag sto 8km tempo på menyen, her stilte Thomas, Ørjan og Lars-Olav på startstreken. Thomas vant Eliteklassen med sterk kjøring, Ørjan kom på 2 plass og Lars-Olav på 3 plass i U23 klasssen.

Seinare på Lørdagen var det duka for ein hard fellesstart løype som gjekk rett opp og ned, da vart her stor frat i frå starten av med Jørgen som hare, Thomas kom seg i brudd med ein Bck ryttar som holdt heile vegen inn, desverre så kom bruddkameraten til Thomas seg i frå og sykla solo til mål, uansett blei da 1 plass til Thomas i Eliteklassen, 1 plass til Ørjan og 3 plass til Lars-Olav U-23 klassen.

Søndagen var det stor Hardanger dominans på 89 km. fellesstart som og var Kretsmeisterskap for Hordaland.Her var Hardanger sykkelklubb med og dominerte rittet frå fyrste runde. Jørgen Eide sat i brudd  nesten heile rittet og Thomas Solheim og ØrjanNordtveit hadde full kontroll i hovedfeltet. Dette resulterte i at Tomas Solheim vant klasse menn elite og Jørgen Eide  og Ørjan Nordtveit fekk 1.og 2. plass i menn U 23.

Resultatlister!

Referat frå Øygarden Sykkelfestival 3-4.09.2011

Lørdagen starta med 10km tempo med god motvind første 5km og medvind etter vending dei siste 5km. Ørjan Nordtveit vann totalt av alle med tiden 13.24, Jørgen Eide kom inn på 14.07, Thomas Solheim 14.20 og Lars-Olav Måkestad med vanlig raser på 16.13. Komplett resultatliste her.

På ettermiddagen stod 61km fellesstart på menyen med skikkelig vestlandsvær og vind som det sang etter. Me hadde god kontroll på rittet heilt til den avgjerande fasen, nemlig bakkespurten før mål, Der satsa me på feil mann og blei dermed ingen seier på fellesstarten. Sterkaste i slutten var definetivt Jørgen Eide som var siste mann i feltet når spurten starta ;-). Resultatliste.

Søndagen var det fellesstart på 56km i ei rundbaneløype på 4,6km, Thomas Solheim kom seg tidleg i brudd med to andre, desverre punkterte Thomas og jakten på brudddoen vart starta. Med kun passive ryttare igjen i feltet som ikkje ville hjelpe til og dra inn bruddet vart dette ei vanskelig oppgåve, bruddet holdt inn med 15 sekunder, Jørgen Eide tok 2 plassen i felte etter å ha dradd på resten av feltet. Neste helg blir da andre bollar :-).
Resultatliste frå søndagens fellesstart her.

 

Referat frå NC 4 i Trondheim

11 August reiste Elite ryttarane Thomas Solheim, Jørgen Eide og Ørjan Nordtveit opp til Trondheim for deltagelse på Rankingritt (fredag), Tempo(Lørdag) og NorgesCupen(Søndag).

Rankingrittet på fredag sykla Jørgen og Thomas og var med å prega løpet på lånkebanen i ein relativt krevande løype som gjekk rett opp og ned i en liten runde på 1500m og  25 runder :-) . Jørgen kom seg på 9 plass og Thomas på 13 plass av 25 startede.

Tempoen på lørdagen var det kun undertegnede som sykla, ein relativt kupert løype på 40km.
Kom inn på tiden 1:00:28 og klarte dermed ikkje heilt målet mitt på under timen med den nåværende formen. Men tiden holdt likevel til 26 plass.

NorgesCupen på Søndagen som var det viktigeste rittet av dei alle denne helga, da vart satt høg fart frå start av, samtidig med mykje vind som gjorde til at ryttara datt av som fluer under rittet. Undertegnede måtte gi slipp allerede første bakke, Thomas var aktiv i starten som kankje var noke av grunnen til at han også måtte sleppa etter halveis løp. Jørgen derimot hadde gode bein denne dagen og var med Hovudefeltet heilt inn, dermed fekk Jørgen også prøvd seg på spurt som holdt til ein 12. plass :-) .

20.06.2011 Referat fra Jørgen Eide under U23NM

U 23 fellesstarten ble kjørt i en relativt kort og kupert løype. 135 km skulle tilbakelegges og 1600 høydemeter bestiges. På grunn av en del muskelplager den siste tiden hadde jeg ikke de store forventningene, men beina viste seg likevel å fungere bra. Frisk kjøring og konstant støting fra de store lagene gjorde sitt til at løpet ble hardt og underholdene. Da et redusert felt på ca 40 mann delte seg på siste runde, satt jeg på feil sted til feil tid. På slutten måtte jeg nøye meg med å rulle inn til en 29. plass et par minutter etter vinneren.
Neste helg er det hoved-NM og vi ser frem til å kjempe om nye plasseringer!
Se resultatliste her.

20.06.2010 Referat fra Skånevikstranda Rundt

Søndag morgen stod turrittet for Thomas Solheim og Ørjan Nordtveit i Skånevik for tur.
Et perfekt treningsritt for å holde farten litt oppe i det rolige helgene.
Både Solheim og Nordtveit sykla aktivt i rittet og preget stort sett alt som foregjekk.
Nordtveit støtet fra Feltet gang på gang og fikk ofte sykle solo eller duet brudd mange kilometer før dem ble tatt igjen, og med det å slite ut konkurrentene. Solheim fikk dermed en perfekt tur og kunne «Slappe» av i feltet, noe som ga resultat med Seier :-).
Alt i alt er begge godt fornøyd med rittet, anbefaler alle til å delta til neste år!
Se resultater her.